Cochem Duitsland

Cochem is een bekende toeristische plaats in het Duitse Moezel gebied.

Met mooie natuur, stoere berghellingen, cultuur en monunten uit de middeleeuwen en natuurlijk de Moezel die de stad doorkruist is Cochem Duitsland wellicht het bruisende hart van het Moezel gebied.

Marktplaats Cochem

De Duitse plaats Cochem, is een stad in de provincie Rijnland-palatinate in Duitsland en is de hoofdstad van het district Cochem-Zell.

Het hoogtepunt (zowel letterlijk als figuurlijk) is de Rijksburcht van Cochem, dit kasteel is op loopafstand van het centrum via een stijle bergwand (of met een pendelbus) snel te bereiken.

Verder is het hele centrum van Cochem een plaatje met vele historische gebouwen met een sfeervolle markplaats waar mooie vakwerkhuizen rondom staan.


Moezel promenade Cochem

Ook in de directe omgeving zijn diverse mooie plaatsen als Ediger-Eller en Beilstein die meer dan de moeite waard zijn om te verkennen.

Het plaatsje Cochem en het Moezelgebied is relatief dichtbij (zo’n 2 uur rijden vanaf Maastricht) en is daarom ook geliefd bij Nederlanders voor een lang weekendje of zelfs een dagtrip.

Maar Cochem en het moezelgebied biedt voldoende mooie bezienswaardigheden om er ook een langere vakantie door te brengen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *