Kerstmarkt in Cochem

De Novembermaand en zeker de Decembermaand, zijn kerstmarkt maanden. Overal kom je ze tijdens deze maanden tegen, in Nederland, Belgie en zeker ook in Duitsland. Een kerstmarkt die je echt niet mag missen, is de Weihnachtsmarkt in Cochem. Tijdens deze markt kun je genieten van sfeervolle concerten, heerlijke lekkernijen en natuurlijk kun je ook gewoon gezellig winkelen bij één van de kerstkramen.

Warm op met een lekkere warme chocomelk of Glühwein, geniet van een lekkere aardappelpannekoek of doe alvast je kerstinkopen. Koop leuke versiering voor in de boom of gewoon iets leuks voor onder de boom.

kerst

Wat de kerstmarkt van Cochem anders maakt dan al die andere kerstmarkten, is de Burgweihnacht die bij de Rijksburcht gehouden wordt. Tijdens de Burgweihnacht wordt het kerstverhaal nagespeeld. Ook is er een levende kerststal.

De kerstmarkt in Cochem wordt gehouden van 21 november tot 15 december. Hij is te vinden op het marktplein en bij de Rosenhof. Tot 6 januari is er een grote schaatsbaan.

Cochem is goed te doen als dagtrip. Vanaf Eindhoven is de reistijd ongeveer twee en een half uur. Je kunt natuurlijk ook een hotel boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *